Paloturvallisuusasiat kuntoon!
PALOILMAISIMET JA PALOVAROITTIMET RAKENNUKSIIN TILOJEN TARPEEN MUKAAN
Paloilmoitin ilmoittaa palosta jo silloin, kun aistimme eivät vielä paloa havaitse. On kuitenkin muistettava, että yhdellä ilmaisimella ei taata rakennuksen tai asunnon paloturvallisuutta. Paloilmoitintarve onkin hyvä katsoa sähköistyksen ja sähkötöiden asiantuntijan kanssa, koska erilaiset tilat edellyttävät erilaisia suojauksia.
– Esimerkiksi keittiötiloissa voidaan käyttää lämpöilmaisinta, jos perinteinen paloilmaisin ei sovellu tilaan. Autotalleissa ja parkkihalleissa on huomioitava esimerkiksi häkäominaisuus, muistuttaa Joensuun Sähköinston työnjohtaja Jorma Alastalo.
Tiloihin, joihin tavalliset paloilmaisimet eivät sovellu, tarjoamme myös erikoispaloilmaisinlaitteita kuten erilaisia näytteenottojärjestelmiä, optisia valokuitujärjestelmiä sekä liekki-ilmaisimia.
– Konsultoimme tarvittaessa myös sähkösuunnittelijoita projekteissa, alustavan paloilmoitinsuunnitelman teossa. Käymme toteutusvaiheen alussa suunnitelmat läpi ja tarkastamme, että suunnitelma täyttää vaatimukset, Jorma tarkentaa.
Pelastuslaki huolehtii siitä, että palonilmaisulaitteet on pidettävä toimintakunnossa, tarkistettava ja huollettava asianmukaisesti kunnossapito-ohjelman mukaisessa laajuudessa ja huoltovälein.
Paloilmoitin ilmoittaa aluehälytyskeskukseen, kun järjestelmä havaitsee palon. Paloilmoittimiin liittyvä työskentely on aina luvanvaraista, jonka Tukes myöntää kolmeksi vuodeksi kerrallaan.
- Joensuun Sähköinsto on luotettava kumppani kiinteistön paloilmoitinasioissa. Meillä on Tukesin valtuutus paloilmoitinasennuksiin ja -huoltoihin, muistuttaa Jorma.
TALOYHTIÖT - HYVÄ TIETÄÄ!
Vuoden 2026 mennessä palovaroittimien hankinta- ja kunnossapitovastuu siirtyy käyttäjiltä rakennuksen omistajille. Uudistukseen on hyvä varautua ajoissa, koska se saattaa tuoda muutoksia monen työlistaan, esimerkiksi isännöitsijöiden.
– Hyvän tekijä -yhtiöillä onkin ennakoitu jo tuleviin muutoksiin terävöittämällä palovaroittimien ja paloilmoittimien valintaan, asennuksiin sekä huoltoihin liittyviä palveluita, tarkentaa paloilmoitineksperttimme Jorma Alastalo.
Palovaroittimien vaatimista asennustöistä ja huoltopalveluista taloyhtiöihin kannattaa lähettää meille yhteydenottopyyntö heti. Autamme ja konsultoimme valinnoissa sekä hoidamme asennukset ja tietysti jatkossa määräaikaishuollot.
Lähetä yhteydenottopyyntö sähköpostilla >
Sakari Nieminen
050 544 1250 tai 010 396 2100 (arkisin klo 9-15)
Tunnetko pelastuslain vaatimukset?
PALOILMOITINTARKASTUKSET
VARMISTAVAT TOIMIVUUDEN
Joensuun Sähköinsto on tottunut toimittamaan paloilmoittimia monenlaisiin tiloihin. Hoidamme ammattitaidolla ja hyvällä palveluasenteella rakennusluvan ehtona määritellyt asennukset ja huollot sekä hätäkeskukseen liitetyt automaattiset paloilmoittimet, muut paloilmoittimet ja verkotetut palovaroittimet. Käyttämämme laitteet ovat EU:n Rakennustuoteasetuksen mukaisesti sertifioituja ja komponentit sekä toteutamme järjestelmät kotimaisten ja eurooppalaisten vaatimusten mukaisia.
Asiakkaitamme ovat muun muassa teollisuus, julkishallinto, kiinteistö- ja taloyhtiöt. Palvelemme myös sähköurakoitsijoita. Monipuolisia paloilmoitinasennuksia, huoltoja ja tarkistuspalveluja käyttävät esimerkiksi
toimistot ja liikerakennukset
taloyhtiöt
kauppakeskukset
tehdasrakennukset
sairaalat, terveyskeskukset ja palvelutalot
logistiikkakeskukset
voima- ja energialaitokset.
– Meillä Sähköinstolla painotetaan asiakkaille aina sitä, että paloilmoittimien asentamisen jälkeen on myös huolehdittava niiden säännöllisestä tarkistuksesta ja asianmukaisista huolloista. Näin varmistetaan, että ilmoittimet pysyvät toimintakunnossa, kertoo Jorma.
– Ja kun parin vuoden päästä palovaroittimien hankinta- ja kunnossapitovastuu siirtyy käyttäjiltä rakennuksen omistajille, paloilmoittimien toimintakyvyn tarkistaminen on entistäkin tärkeämpää.
TOIMITILAT, TEOLLISUUSKIINTEISTÖT, SAIRAALAT, TALOYHTIÖT
Harkinnassa automaattiset paloilmoitinjärjestelmät?
Pelastuslaki huolehtii, että turvallisuusasiat hoidetaan rakennuksen käytön mukaisesti. Kiinteistöissä on oltava automaattinen paloilmoitinkeskus, joka on suoraan yhteydessä hätäkeskukseen, kun kyseessä on:
majoitustilat, joissa yli 50 majoituspaikka
hoitolaitokset, joissa yli 25 vuodepaikkaa
päivähoitolaitokset, joissa tilat yli 25 hoidettavalle
erityisryhmien asunnot, esimerkiksi vanhustentalot
Tätä vaatii pelastuslaki (A:60). Jos olet kiinnostunut kuulemaan lisää automaattisista palojärjestelmistä tai hätäkeskukseen liitettävistä paloilmoitinjärjestelmistä, ota yhteyttä meihin!
– Järjestelmän uudistus voidaan toteuttaa vaiheittain ja päivittää ensin paloilmoitinkeskus ja ilmaisimet vasta myöhemmin. Vaiheittain uudistaminen on kustannustehokas tapa toteuttaa paloilmoitinjärjestelmän päivittäminen, tarkentaa Jorma.
Turvaa kiinteistö ja siinä toimivat! Kysy lisää automaattisista paloilmoitinjärjestelmistä. Lähetä meille yhteydenottopyyntö tai soita!
YHTEYDENOTTOLOMAKE
SOITA SAKARI NIEMINEN
050 544 1250 tai 010 396 2100
(arkisin klo 9-15)
MIKSI PALOILMOITIN?
Paloilmoittimen tehtävä on ilmoittaa palosta jo silloin, kun ihmisen aistit eivät vielä paloa havaitse.
Riittävän aikaisessa vaiheessa annettu palohälytys mahdollistaa, että ihmisille jää riittävästi aikaa pelastautumiseen.
Automaattinen paloilmoitinjärjestelmä valvoo jatkuvasti kiinteistöä ja varoittaa havaitessaan merkkejä alkavasta tulipalosta – lämmöstä, savusta tai liekeistä ja tekee ilmoituksen aluehälytyskeskukseen.